Ammattitaitoisista kattopeltisepistä on suuri pula. Vaskisepät Oy hakee uusia tekijöitä RekryKoulutuksen avulla. Tänä keväänä ensimmäiset tekijät saavat työpaikan koulutuksen avulla.

Kattopeltisepäksi ei voi tällä hetkellä opiskella ammattikoulussa. Vaskisepät Oy halusi RekryKoulutuksen avulla varmistaa, että pystyvät palkkaamaan sopivimmat henkilöt, jotka opetetaan ammattilaisiksi.

Kävimme Amiedun kanssa läpi asiat, jotka halusimme, että koulutuksessa opetetaan. Varsinainen peltisepän työn oppiminen tapahtuu meillä. Meille ratkaisevin tekijä, asenne, saatiin myös hyvin mukaan koulutuksen rekrytointiprosessiin, joka oli erittäin ammattitaitoinen, kiittelee Vaskisepät Oy:n toimitusjohtaja Veli Kilpirinne.

Asenteen selvittäminen RekryKoulutuksessa olikin Vaskisepille ratkaiseva tekijä. Töihin haettiin henkilöitä, joilla on halu oppia uutta, positiivinen asenne ja tahto kehittyä maailman parhaaksi omalla alallaan. Kilpirinne sanookin, että kattopeltisepäksi sopivassa henkilössä 60 prosenttia on asennetta, 30 prosenttia rohkeutta ja 10 prosenttia ammattitaitoa. Jos asenne ja rohkeus ovat kohdillaan, ammattitaidon pystyy opettamaan.

Meillä on esimerkkejä kavereista, jotka eivät ole ikinä nähneet peltiä meille tullessaan, mutta vuoden päästä he ovat jo täysiverisiä peltiseppiä. Heillä on halu oppia ja kyky tehdä työtä. Jos virheitä tulee, puretaan työ, tehdään uusiksi ja opitaan siitä. Kyse on vain muutamasta neliöstä peltiä, hymähtää Veli Kilpirinne.

RekryKoulutus suunnitellaan yhdessä Amiedun, asiakkaan ja ELY-keskuksen kanssa. Rahoituksesta siihen 70 prosenttia tulee ELY-keskukselta ja asiakkaalta loput 30 prosenttia. Vaskisepät ovat saaneet harjoitteluun koulutuksen kautta säntillistä porukkaa ja kolmen kuukauden harjoittelujakso saa Kilpirinteeltä kiitosta.

Saimme RekryKoulutuksen avulla rekrytoitua uusia, hyvällä asenteella ja osaamisella varustettuja henkilöitä alalle kustannuksia säästäen. Jos kaveri painaa kolme kuukautta ammattilaisten kanssa töitä talven kurjimmissa keleissä, näyttää se tarvittavan asenteen. Jos sitä osaa arvostaa, että saa kosketuksen työhön, on tulevaisuuden työuraa ajatellen pelimerkit kunnossa, toteaa Kilpirinne.

Jatkokehitystä tehdään jo

Vaskisepät ja Amiedu ovat yhdessä jo pohtineet olennaisia asioita seuraaviin koulutuksiin, mitä opettaa koulutuksessa ja mitä kannattaa jättää harjoitteluun. Kilpirinteen mukaan byrokratia on ollut myös siedettävällä tasolla, eikä RekryKoulutus ole vienyt yrittäjältä liikaa aikaa.

Olen itse käynyt pitämässä 2-3 päivää koulutuksessa ja se on ollut minullekin mukava kokemus. Myös oppilaat tykkäsivät ja sain samalla tutustua heihin paremmin ennen harjoittelujaksoa, kertoo Kilpirinne.

Kun uusitaan sata vuotta vanhoja peltikattoja, lopputuloksessa näkyy fiilis millä työtä on tehty. Kilpirinne ajattelee, että kyse on suuremmasta missiosta rakennusten kulttuurihistorian rakentamisessa. Kattopeltisepän työ onkin käsityötä, jonka on tarkoitus kestää 3-4 sukupolvea.

Vanhoissa katoissa näkee peltisepän käsialan. Eteen tulee usein taidokkaasti ja hienosti tehtyjä kattoja, joita välillä harmittaa purkaa, vaikka katto onkin tullut tiensä päähän ja ruostunut. Työ on parhaimmillaan ammattimiehen ja taiteilijan työn sekoitusta. Katolta näkee myös toisenlaisen maailman, jota moni ei pääse koskaan näkemään, kertoo Veli Kilpirinne

Parhaita kattoja suurella sydämellä

Veli Kilpirinne perusti Eero Inkeroisen kanssa Vaskisepät Oy:n vuonna 2001. Nykyisin se toimii kolmella paikkakunnalla Porvoossa, Pirkanmaalla ja Ylivieskassa ja töissä on 75 henkeä. Vaskiseppien ajatuksena on ollut alusta asti vaalia vanhoja käsityöperinteitä ja peltisepän työtä. Yrityksen slogan, parhaita kattoja suurella sydämellä, on muodostunut tästä ajatuksesta.

Se on oikeasti ajatus, jota jokapäiväisessä työssämme teemme. Se näkyy asiakkaalla, katoissa ja siinä miten pidämme henkilökunnasta huolta. Olen aina sanonut, että jos peltisepän ammatin opiskelee, työttömänä ei tarvitse olla päivääkään, sanoo Veli Kilpirinne.

Teksti: Pirita Tiusanen
Kuvat: Juri Puhakka