Ammattitaitoisista palonsammutuslaitteiden asentajista on pulaa. Firecon ja Caverion yhdistivät voimansa ja hakivat uusia tekijöitä RekryKoulutuksen avulla. Koulutukseen osallistuneet pääsivätkin heti työhön kiinni sen ansiosta.

Rakentamissektorilla on Suomessa tällä hetkellä pulaa osaavista työntekijöistä. Firecon RekryKoulutti uusia asentajia ja sai heti kiitosta työmaalta.

Työjohtajamme kehui sitä, miten hienoa uusien kaverien kanssa oli mennä perehdytykseen työmaalle, kun paperit olivat heti kunnossa ja päällä oli turvallisuusvaatimusten mukaiset varusteet. Se on meille hyvä käyntikortti, että jo työmaalle saapuessa työmme lähtee heti oikealla tavalla liikkeelle, sanoo Firecon Oy:n varatoimitusjohtaja Kari Leiviskä.

RekryKoulutus ei vienyt Fireconilta ylimääräistä työaikaa. Erityistä kiitosta yritys antaa keskusteluyhteydestä Amiedun kanssa.

Olimme mukana rakentamassa ohjelmaa, pääsimme vaikuttamaan koulutuksen sisältöön ja myös itse mukana kouluttamaan uusia työntekijöitä. Amiedu teki hyvää työtä kurssilaisten valitsemisessa. Työharjoittelun aikana tippui kaksi kaveria pois, mutta muut saivat todistuksen ja kaikki palkatut ovat olleet oikein hyviä työntekijöitä, kertoo Kari Leiviskä.

Harjoittelu oli Fireconille ehdoton etu, koska sen aikana näki, onko koulutettavasta alan töihin. Kiinnostus työhön selviää parhaiten työssä.

Tätä alaa ei opeteta missään. Tavoittelimme Caverionin kanssa kymmentä osallistujaa, johon myös päästiin. Lopuksi heistä kolme siirtyi Caverionille ja viisi meille töihin.

Palkattavat henkilöt olivat oma-aloitteisia, aktiivisia ja oppimishaluisia. Palonsammutuslaitteita asentaessa pitää olla ahkera ja omata sosiaalisia taitoja, jotta pärjää työmailla. RekryKoulutuksen aikana selvitettiin myös koulutettavien fyysinen kunto, sekä kyky työskennellä korkealla.

RekryKoulutus on kehittämistyökalu, joka tuo organisaatiolle liiketoiminnallista hyötyä. Sen kautta yritys saa koulutettua ja osaavaa työvoimaa kustannustehokkaasti. RekryKoulutuksen toteutumisen mahdollistivat yhteistyössä Firecon ja Amiedu sekä ELY-keskus, joka toimii projektissa osarahoittajana ja on hoitanut koulutukseen liittyvät päätös- ja sopimusasiat. Lisäksi Uudenmaan TE-toimistolla on keskeinen rooli yhdessä yrityksen ja kouluttajan kanssa uusien työntekijöiden haku- ja valintaprosessissa.

Ensimmäisen kurssin suunnittelussa meni tietenkin enemmän aikaa ja seurantapalaverissa suunniteltiin jo muutoksia ohjelmaan ja painopisteisiin.

Nyt kun koulutus on kunnossa, koko alan on mahdollista hyötyä konseptista palkatessaan uutta henkilöstöä. Alalla on työvoiman tarvetta, eikä kaikkea ole vielä rakennettu, vaikka paljon työmaita onkin käynnissä, toteaa Kari Leiviskä.

Alalla toimittu aina kisälliperiaatteella

Palonsammutuslaitteiden suunnittelussa ja asentamisessa on opetettu työ aina kisälliperiaatteella. Siksi RekryKoulutus sopi hyvin Fireconin toimintatapaan.

Olen itse urakoinut kolmekymmentä vuotta ja toimin edelleen suunnittelijoiden ja työnjohdon opastajana. Olemme alalla Suomen parhaita osaamisellamme ja sitä kautta myös iso kouluttaja alalle tuleville. Työ opettaa tekijänsä, mutta kun tapaamme uusia tekijöitä, siinä pystyy jo sanomaan, onko kaveri sopiva alalle. RekryKoulutuksessa Amiedu valitsi meille juuri sopivat koulutettavat, kertoo Kari Leiviskä.

Fireconin pääpaikka on Lahdessa, mutta yrityksellä on useita toimipisteitä ympäri Suomen. Sen lisäksi he toimittavat palonsammutuslaitteita myös Skandinaviassa.

Tulevaisuudessa asentajia haetaan myös lisää, koska alalla tapahtuu eläköitymistä. Myös yleinen talouden vire ja rakennuspuolen uudet toimeksiannot lisäävät myös käsiparien tarvetta.

Meillä on nyt noin viisikymmentä asentajaa, mutta haemme edelleen sille puolelle lisävoimaa, sanoo Kari Leiviskä.

Teksti: Pirita Tiusanen
Kuvat: Juri Puhakka