Henkilöstön pitää olla mukana muutoksessa. Tehtävämme ovat monipuolisia ja tärkeintä on ihmisten kohtaaminen, sanoo AVARN Securityn turvallisuuspalvelutoiminnan johtaja Jussi Virtanen.

Teknistyvä yhteiskunta ja sen tuomat mahdollisuudet laajentavat turvallisuusalaa. Lentokenttien robotisoitu turvatarkastus on jo teknisesti mahdollista. Maailmalla on kauppakeskusten kameravalvontajärjestelmiin liitetty kiinteistöteknistä ohjausta, kuten valoja ja ilmastointia sekä ihmisten ostoskäyttäytymisen analysointia.

Tekniikka ei tule korvaamaan meilläkään ihmistä, mutta tietotekniikan vaatimukset ja toisaalta mahdollisuudet lisäävät kyllä vartijan työn vaativuutta. Onneksi henkilöstömme on tottunut jo siihen, että muutoksessa pitää pysyä mukana.

Avarn on lähtenyt mukaan hoito- ja hoivatoimintaan. Arvioiden mukaan tänä vuonna yritys tekee yli 23 000 hoivakäyntiä. Ensiasteen käyntejä hoitavat vartijat ja hoitotyön hoito- ja hoiva-alan ammattilaiset, jotka ovat töissä AVARN Securityssä.

Meille on ollut iso haaste aloittaa uutta, kuten olemme itsekin muutoksessa, mutta olemme linjanneet strategisesti, että haluamme olla mukana tässä ketjussa, painottaa Jussi Virtanen.

Kulttuurimuutos edellyttää uutta osaamista

AVARN Securityssä muutos on vaatinut monelta ihmiseltä vanhasta luopumista ja uuden oppimista. Yritys työllistää Suomessa noin 2800 työntekijää. Taustalla on yrityskauppa ja fuusioituminen ja uusien toimintatapojen luominen. Yritys aloitti toimintansa Suomessa vuonna 2016, kun norjalainen Sector Alarm Group osti ensin Turvatiimin ja sen jälkeen G4S Suomen.

Tämän seurausta on myös uudenlaisen yrityskulttuurin kehittäminen ja muodostuminen. Ratkaiseva osa uutta yrityskulttuuriamme on, että johto tukee esimiehiämme erilaisten valmennuksien avulla. Voi sanoa, että olemme onnistuneet luomaan modernin, ketterän ja avoimen yrityskulttuurin. Vastaavanlaista ei meidän näkemyksemme mukaan ole alalla aiemmin ollut.

Meidän tulostavoitteemme ovat todella kovat, kertoo Jussi Virtanen.

Tuemme tavoitteisiimme pääsemistä systemaattisella osaamisen johtamisella. Siihen kuuluvat muun muassa kehityskeskustelut sekä läpinäkyvät ura- ja koulutuspolut. Olemme saaneet rohkaisevia tuloksia henkilöstötutkimuksesta, jonka teimme keväällä.

Hyvä esimiestyö on AVARN Securityssä avainasemassa. Erityisesti räätälöidyt esimieskoulutukset ovat organisaatiolle tärkeä osa kehittymistä.

Haluamme olla yritys, johon parhaat ihmiset haluavat tulla töihin. Ratkaisevin asia on esimiestyö ja johtaminen. Olemme panostaneet siihen paljon. Tiedämme, että se on elementti, jolla joko voitamme tai häviämme, kertoo Avarnin turvallisuuspalvelutoiminnan johtaja Jussi Virtanen.

AVARN Security järjestää erilaisia räätälöityjä valmennuksia ja tarjoaa myös mahdollisuuden syventää tai lisätä omaa osaamista erilaisilla työtehtäviä tukevilla tutkinnoilla.

Yhteistyö Amiedun kanssa toimii hyvin. Saamme esimerkiksi järjestettyä lakisääteisiä koulutuksia aina sesongista riippumatta.

Räätälöityihin esimieskoulutuksiin tuodaan juuri AVARN Securitylle tärkeää sisältöä.

Kun resurssit ja rahat ovat tiukoilla, pitää jokaisen koulutukseen kohdistetun tunnin olla antoisa ja tehokas. Tässä olemme onnistuneet, toteaa Jussi Virtanen.

 Teksti: Sakari Tuomala
Kuvat: Juri Puhakka