Elixian asiakaspalveluvastaava Heidi Karisalmi hymyilee onnitteluruusun kanssa. Takana on vuoden opinnot Amiedussa ja taskussa Lähiesimiestyön ammattitutkinnon todistus.

Asiakaspalveluvastaavana Onkiniemen ELIXIAssa työskentelevä Heidi bongasi tutkinnon ELIXIAn koulutustarjonnasta ja ehdotti koulutukseen hakemista esimiehelleen.

Ajattelin heti, että miksipäs ei, kun on halu kehittää omaa osaamista ja mennä eteenpäin.

Heidi on työskennellyt ELIXIAlla kymmenen vuotta, joista asiakaspalveluvastaavana kuusi vuotta. Omaan tiimiin kuuluu kymmenen henkeä. Työn ja opiskelun yhteensovittaminen askarrutti ennakkoon ihan turhaan.

Jännitin etukäteen, miten saan sovitettua työn, perhe-elämän ja opiskelun, mutta kaikki meni todella hyvin. Se oli oikeastaan iso yllätys, kuinka helposti kaikki hoitui. Pystyin sovittamaan opiskelun hienosti omaan työnkuvaan, jolloin sain enemmän irti sekä koulusta että työstä.

Lähiesimiestyön ammattitutkinto on osa Amiedun ja ELIXIAn kumppanuusohjelmaa. Käytännönläheisen koulutuksen tavoitteena on osaamisen kehittämisellä varmistaa ELIXIAn liiketoiminnallisten tavoitteiden toteutuminen.

Tutkinto tarjoaa perustiedot esimiestyöhön; valmiudet suunnitella, ohjata ja arvioida oman tiimin päivittäistä työskentelyä sekä perehdyttää uusia työntekijöitä. Työpaikalla tapahtuvaa oppimista tukevat lähioppiminen sekä ohjattu verkko- ja itseopiskelu. Tutkinnon pakollisena osana oli lähiesimiehenä toimiminen ja valinnaisina osina toiminnan kannattavuus sekä henkilöstötyö.

Heidin mukaan opiskelun parasta antia oli sen tarjoama konkreettinen hyöty.

Opin paljon itsestäni ja siitä, kuinka pystyn omaa esimieskuvaani hyödyntämään tulevaisuudessa. Koulutus sisälsi myös uusia asiaosuuksia, kuten työlainsäädäntöä ja kannattavuuslaskentaa, mikä ei välttämättä kuulu tällä hetkellä suoraan omaan työnkuvaani. Meillä oli myös mukava ryhmä eri puolilta Suomea. Vaikka työskentelemme samassa firmassa, käytännön työt voivat vaihdella eri pisteissä. Siinä saatiin mukavasti vaihdettua kokemuksia.

Kaiken kaikkiaan tutkinnon suorittamisesta jäi Heidille myönteinen kuva.

Lähdin avoimin mielin mukaan ja sain paljon oppia. Oli hienoa, kun teoriassa opitun pystyi soveltamaan omaan työhön. Näytöissä pääsin osoittamaan konkreettisesti, kuinka toimin esimiehenä omalle kymmenen työntekijän tiimilleni ja kuinka ELIXIAn strategiaa ja toimintatapoja jalkautetaan omalle tiimille. Siinä viestinnän ja vuorovaikutuksen merkitys on suuri. Tehtäviin kuuluu myös tunnuslukujen ja myynnin seuranta sekä uusien työntekijöiden perehdyttäminen.

Amiedun kouluttajille Heidi antaa pelkkää positiivista palautetta.

Kun omasta opiskelusta on niin pitkä aika, jännitin vähän sitä, kuinka helposti koulumaailmaan taas soluttautuu. Mutta sekin oli turha huoli. Amiedussa opiskelu oli rentoa, mutta asiallista, ja kouluttajia oli tarvittaessa helppo lähestyä. En vaihtaisi tätä kokemusta pois.

 

Teksti: Kaisa Mikkonen
Kuva: Juri Puhakka